Copy

A mai bejegyzésem apropója

Ma van a KINVA ART Festőművész Blog születésének évfordulója. Nyugodt szívvel mondhatom, hogy hazánkban (sajnos jelenleg még) egyedülálló dolgot hoztam létre azzal, hogy elkezdtem festészeti témában blogolni, majd később vlogolni.

Ez a folyamat vezetett el odáig ahol ma tartunk, ezt lentebb majd részletezem is.

 

A kezdetek2011. május elején indítottam el az első festészeti témájú blohgomat, a szándékom az volt, hogy ismereteket ossztak meg a festészetről. Az ötletet onnan vettem, hogy láttam a rengeteg külföldi példát, hogy a tőlünk nyugatabbra élő festők gyakran osztják meg másokkal a tudásuk egy részét, inspirációikat, alkotásaikat az interneten személyes blogjaikon keresztül. Szívesen olvastam volna ilyen blogokat Magyar nyelven is, de sajnos nem találtam egyet sem. Rájöttem, hogy hazánkban ez valahogy nem divat.​​

Ekkor jött az ötlet, hogy jó példával élenjárva magam kezdek el, egy ilyen festésze témakörét felölelő blogot indítani. Arra gondoltam, hogy talán majd ezzel hagyományt teremtek, és később mások is követik a példámat. Ezért belevágtam a közepébe és elindítottam az első KINVA ART blogot, ekkor még a Google ingyenes blogspot rendszerét használva. Itt születtek meg az első blogbejegyzéseim, melyeket a festészetről írtam. Írtam az inspirációimról, festékekről, eszközökről és festő technikákról is.

Ezzel párhuzamosan létrhoztam szintén az ingyenes Google sites rendszerében az első portfólió weboldalamat is, ahol a saját alkotásaimat mutattam be, egyben eladásra is kínáltam őket.

 

A fejlődés

 

Ezt a platformot azonban hamar kinőttem, így rájöttem hogy komolyabb webes ismeretekre van szükségem ahhoz, hogy színvonalasabban és összetetteb módon osszam meg az ismereteket. Így hát belevágtam az internetes weboldal készítés ismereteinek elsajátításában. Megvásároltam Vida Ági a gazdagmami.hu egyik online tanfolyamát, ahol a weboldalkészítés és az online marketing alapjait tanította meg.

Mivel az ingyenes rendszerek nem voltak bonyolultak, de sok nehézséget okoztak, dokáig féltem a prifi weboldalkészítés ismereteitől. Ez a terület számomra is misztikusnak tűnt, azt hittem nehéz és bonyolult lesz, mindenféle titokzatosé és érthetetlen programnyelvekben kell majd kódokat írni stb.

Ehez képest szinte pofonegyszerű volt az egész. Ági oktatóvideóit követve néhány óra tanulás után, gyakorlatilag egy délután alatt létrehoztam az első komolyabb weboldalamat a wordpress rendszerben. Vásároltam egy webtárhelyet és a kinvaart.com domain nevet, majd erre rátelepítettem a wordpress weboldal motort és már készen is volt az első weboldalam, melynek volt blogja is.

Ez a wordpress rendszer úgy működik, mint pl. a windows, különböző kis programokat (plugineket) kell rá telepíteni, ezek adják meg a weboldalnak a különböző képességeit. Majd a szöveget úgy kel beírni mintha egy worbe írnék szöveget, a képeket pedig alig bonyolultab feltölteni, mintha a facebookra tölteném fel.

Szóval sokkal egyszerűbb volt mint gondoltam.

Persze egy összetettebb, szép weboldal elkészíése kicsit több tudást és gyakorlatot feltételez, de ezeket menet közben már megszerzi az ember.

A lényeg, hogy valamikor 2013 tavaszán elindult az első sajátkezűleg készített weboldalam, a kinvaart.com címen és elkezdtem az ismereteket megosztani a blogban.

 

Eredmények

 

Ezt követően folyamatosan írtam újabb és újabb blogbejegyzéseket a festészeti témákban és létrehoztam az első letölthető e-könyvemet is, amelynek segítségével hírlevél feliratkozókat is gyújtöttem a blogomban. Írtam a festészet anyagismeretéről, művészettörténeti témákról, festőtechnikákról és mindenféle festészeti témáról.

Rájöttem, hogy a facebook nagy segítség lehet az oldal népszerűsítésében, így hát létrehoztam a KINVA ART rajongói oldalt a facebookon Ezt tanácsos lájkolni és követni hiszen itt is osztok meg időnként új információkat.

De különböző facebook csoportokat is létrehoztam, ahol a festészet szerelmesei tudnak egymással közösséget alkotni, iéyen csoport pl. az “Ingyen festőleckék, facebook csoportban” ide is érdemes csatlakozni, hiszen itt ingyenes témákat is osztok meg gyakran és a jövőben várható egy komoly ingyenes oktatóanyag ide.

Hamar népszerű lett az oldal, amatőr és profi művészek egyaránt üdvözölték a kezdeményezésemet és sok pozítív visszajelzést kaptam. Másfél év blogolás után. 2014. szeptember 15.  elindítottam az első online festészeti tanfolyamomat is, a Festés Korlátozott Palettával címen.

A festő tanfolyamok miatt újabb képességeket kellet elsajátítanom, a videó készítés területein. Ennek köszönhetően megtanultam festészeti bemutató videókat készíteni, bár ezen a téren a mai napíg van mit fejlődnöm. De a lényeg, hogy ennek következményeként el tudtam indítani a youtube csatornámat is,  ahol további ingyenes festészeti anyagokat tudok megosztani most már videó formában is. A youtube csatornámat itt tudod megnézni, jelenleg 28 db ingyenes videót láthatsz és ajánlott rá feliratkozni is, hiszen időnként it is feltűnnek újabb ingyenes festészeti videók!

 

Összegzés

Az idők folyamán aztán több változás is született az internetes jelenlét kapcsán. Ennek következménye, hogy jelenleg 3 db weboldal és blog tartozik a KINVA ART oldalakhoz. Az eredeti kinvaart.com oldal anyagait átvittem másik oldalakon lévő blogokra.

Külön oldalt kapott az oktatói tevékenységem az onlinefestotanfolyamok.com címen, ahol az online festészeti tanfolyamok találhatók. Egy ideig itt is folytatam blogolást, ezért ezen az oldalon a blogban,összesen 112 db blogbejegyzés született! A festészet minden témájában találni itt információkat. Ezeket a blogbejegyzéseket itt nézheted meg!

Ezen kívűl egy idő után úgy döntöttem a festészeti blogolást külön választom a tanfolyami oldaltól ennek eredménye lett, hogy megszületett az Online Festőművész Magazin, ahol további festészeti cikkek vannak, jelenleg 33 db festészeti cikk található az oldalon. 

Majd végül ezt az oldalt indítottam el, ahol most is vagyunk a kinvafestmenyek.com oldalt. Ezt arra szántam, hogy egyrészt a saját festményeimet itt mutatom be, másrészt a személyeseb blogomat itt szeretném a jövőben vezetni, ennek lényege, hogy olyan cikkeket teszek itt közzé, amely a saját festészetemmel, vagy a személyemmel kapcsolatos, esetleg nem is a festészetről, hanem egyéb olyan témákról szól, melyek mér érdekelnek. Persze ahogyan az lenni szokott erre jut a legkevesebb idő, yígy ez még mindíg ilyen félkész, befejezetlen stádiumban van, de szép lassan ezt is siszolgatom majd és talán ide is jutnak majd a jövőben érdkes bejegyzések. Mindenestre ezzel a maival nyitotm a sort itt is.

Végül természetesen az onlinefestotanfolyamok oldalon ott van a több mint 40 db online festészeti és rajz oktatóanyag, melyek a festészet majd teljes területét lefedik, és hihetetlen információ mennyiséget nyújtanak a tanulni vágyóknak. A tananyagban elképesztő mennyiségű ismeret található, közel 8000 A/4-es oldalnyi írott szöveg több ezer fotóval illusztrálva. és több mint 300 oktatóvideó melyekben mind egy-egy külön festmény megfestését mutatom be és magyarázom el, elejétől a végéig!

Hát itt tartok ma, és a saját kérdésemre a válasz, hogy miért kezdtem el blogolni röviden a következő: Mert hiszem, hogy mindenkiben van valamilyen tehetség, amit ki kell bontakoztatni, és akik tehetik, azoknak kötelességük ebben segíteni. Ha vali festészettel szeretne foglalkozni, akkor abban kell őt támogatni, segíteni. Hiszem, hogy érdemes a festészetről blogolni, tippeket, ismereteket megosztani, az az álmom, hogy egy napon majd sok Magyar festő is ugyanezt teszi, ezzel pedig hihetetlen információkincset hoznak létre a festészet témájában anyanyelvünkön is! Ebben szeretnék élen járva, jó példával előállni!

Így a KINVA ART Akadémia 3 napos ünnepében az első nap, május 11. a Kinva Art Blog elindióulásának évfordulója. A mai napon ezt ünnepeljük!

 

Készítettem egy meglepetés oldalt is ebből az alkalomból:

Itt vannak a továbbiak, nézd meg ezt is!

Bővebben is írok a 3 napos ünnepről, + itt lehet megtekinteni az akciós online festészeti képzéseket is!