Copy

Modern, absztrakt és expresszív festmények

Nézd meg a Festmény Webáruházamat is!

Modern, Absztrakt és Expresszív Festmény Galéria

 

A modern, absztrakt, expresszív galéria

 

A modern, absztrakt, expresszív galériában található festmények gyakran a kísérletező kedvemet mutatják be.

Olykor jólesik egy kis játékosságot belevinni az alkotó munkába, a feszes figyelmet igénylő realista festmények létrehozása közben.

Az absztrakció, egyébként is fontos kiindulási pont a festészetben. Az absztrakt formák képezik mindennek az alapját, ez az ami köré akár egy teljesen realista ábra is épülhet, ha továbbfejlesztjük azt. Így a figurális absztrakt végső soron, egyfajta egyszerűsítése a valóságos formáknak. Izgalmas dolog feszegetni azokat a határokat, hogy meddig lehet elmenni az ilyen absztrakt formákkal úgy, hogy azok még beleférjenek az értelmezhető ábrák fogalomkörébe.

Az expresszív hatás, az én esetemben egyébként is sokszor adja magát, ami a saját alkotói folyamatom jellemzőiből adódik. Gyakran heves, gyors, lendületes ecsetmozgással dolgozok, ami alapvetően kedvez az expresszionizmus létrehozásában, hiszen mondhatni “expresszív ecsetkezelést” alkalmazok ilyenkor. Ezek az expresszív jegyek nem csak az olykor eltúlzott ecsetvonásokban nyilvánulhatnak meg, hanem a színek túlzottan intenzív, vagy erős kontrasztú alkalmazásában is.

Így jönnek létre a saját modern alkotásaim, hiszen az absztrakt és az expresszionista festészet is a modern festészet irányzatába tartozik.

50 x 60 cm, olaj, kasírozott vászon
Távolsági hívás
50 x 60 cm, olaj, kasírozott vászon
Hangok szárnyán
50 x 60 cm, olaj, kasírozott vászon
A pillangó álma
50 x 40 cm, olaj, farost kinva
A sárga akt
30 x 40 cm, olaj, farost
A pad
50 x 70 cm, olaj, farost
Esti fények
30 x 40 cm, olaj, farost
Alvó város
30 x 40 cm, olaj, farost
Robbanó alkony
30 x 40 cm, olaj, farost
Esti fények 2.
Válogatás, néhány eladó festményemből
 

A modern, expresszív absztrakt festmény galériában megtekinthető alkotások nagy része már, gazdára talált, valamelyik gyűjtőmnél.

 

A jelenleg is elérhető alkotások az “Üzlet” menüpontban található “Festmény Webáruházamban” tekinthetők, és vásárolhatók meg.

Az alábbiakban néhány festményt láthatsz ízelítőként, melyekre kattintva a webáruházban találod magad.

 

De itt nem csak modern és absztrakt festményeket láthatsz, hanem további témákat is megtekinthetsz!

 

Természetesen a festmény webáruházban, a lentebb láthatónál jóval több eladó olajfestmény található. Köztük, természetesen akt és egyéb emberábrázolások is vannak. De a tájképektől a csendéleteken át a modern ábrázolásokig nagyon széleskörű a kínálatom.

[et_pb_shop type=”product_category” posts_number=”4″ include_categories=”28″ _builder_version=”3.6″] 
[/et_pb_shop]

Nézd meg további eladó alkotásaimat is a webáruházban