Copy

AKT FESTMÉNY GALÉRIA

AKT Festmény galéria

megtekintése

Az akt festmény galéria főhösei a nők. A galériában található festmények a női test szépségét próbálják megragadni a művész szemével nézve. Az akt festmény a művészetben régóta jelenlévő műfaj. A művészeknek a nők szinte minden művészeti ágban jelen voltak, múzsaként inspirálva az alkotó mestereket. Nincs ez máshogy a festészetben sem.

A női test ábrázolása a művészetekben sokszor allegórikusan a szépség megjelenítését is szolgálja. Hiszen a kecses mozdulatok, szép, hajlékony ívelt, gömbölyded formák hálás témát nyújtanak a szépséget kereső művész számára.

A saját festészetemben az akt festmény többnyire realista, naturalista stílusban van ábrázolva. Úgy vélem a természetnél szebbet nem lehet és nem is kell alkotni, így amikor a női testet ábrázolom, akkor igyekszem az természetes egyszerűcégre törekedni. Csak annyit torzítok ezen a tökélyen, amennyit a festőiség feltétlenül megkövetel.

 

A Galériában található festményekről

A képek jelentős része már elkelt és gyűjtöknél található ezek “Magángyűjteményben” felirattal vannak jelölve

A még elérhető, megvásárolható alkotások  “Megvásárolható” felirattal vannak jelölve. Ezek a fenti vízszintes menűsorban az “Üzlet” menüpontra, vagy az oldalon található “Festményvásárlás” feliratú gombokra kattintva vásárolhatók meg.

A “Projekt munka” felirat azon képek alatt olvasható, amelyekről bővebb információt is megadtam. Ezek lehetnek a festés folyamatáról leírások, fázis fotók, a festmény inspirációjáról, vagy egy speciális anyag, technika alkalmazásáról a festményen, esetleg szimplán van a képnek egy érdekes története. Az ilyen “projekt” képek a “Projektek” menüpont alatt vannak összegyűjtve, ott olvasható róluk bővebb információ, leírás. Esetleg az oldalon itt-ott megtalálható “Projektek” feliratú gombok is oda navigálnak.  A gomb a kattintás után az adott Projekt oldalára visz, ahol el lehet olvasni a festménnyel kapcsolatos izgalmas részleteket stb.

 

Akt Festmény Galéria

Kattints a képekre a nagyításhoz, és akkor az egész képet látni fogod

Álló formátumú képek

Fekvő formátumú képek

Széken ülő nő

50 x 70 cm

olaj, farost

Műtermi akt

30 x 40 cm

olaj, farost

Krisztina

50 x 70 cm

olaj, feszített vászon