Copy

 

Vadonat új tudásanyag!

Online festészeti oktatóvideók

Mediterrán tájképek festése, Lucien Potronat által inspirálva

 

7 nap, 7 mediterrán kép festése

Videó bemutató

Kukkants bele a tanfolyam 1-es számú videójába! Gyorsitva meglesheted. Csak 3 perc az egész. 

7 nap, 7 mediterrán kép

Online tájképfestő oktatóvideók

Fessünk együtt mediterrán képeket! A tanfolyamon festett képeket Lucien Potronat Francia festőművész inspirálta.

 

A 7 nap, 7 mediterrán kép festészeti oktatóvideósorozat lényege, hogy 7 nap alatt, 7 db mediterrán tájképet fogunk megfesteni.

Minden napra egy festmény jut majd, megmutatom a kép végig festését videón, elejétől a végéig!

Közben azt is elmagyarázom, mit, miért és hogyan csinálok!

Én festem, te nézed, tanulsz és velem együtt festhetsz, míg végül készen lesznek a saját festményeid is!

2019. november 19.-én 19. 00.-kor indul!

A 7 nap, 7 mediterrán festmény c. online oktatóvideó sorozat.

Összesen 7 db. oktató videót tartalmaz a gyűjtemény, mindegyikben egy-egy mediterrán tájat ábrázoló festmény végigfestését mutatom be, elejétől a végéig!

Több infó Lucien Potronatról!

"
Lucien Potronatról itt jobbra, a "+" jelre kattintva olvashatsz többet!

Lucien Potronat Francia festőművész 1889-ben született Lyonban és 1974-ben hunyt el.

Művészeti tanulmányait is szülőhelyén végezte. 1930-as évek végétől a Côte d’Azur környékén élt és dolgozott. Legkedveltebb témái a Provancei vidék villái és tengerparti tájai voltak.

Pályafutása alatt gyakran kiállított a Párizsi Salonban is. Egy időszakban ezen kiállításokon Jacques Warner álnevet használt, így ezen a néven is találhatók festményei.

Ecsetkezelése leginkább Claude Monet könnyed, laza faktúrájához hasonlít, bár Monet képeinél kissé realistábbak voltak ábrázolásai.

Alkotásai színvilágukat tekintve  is, az impresszionizmushoz állnak közel. Világos, pasztelles színvilágú festményei csodásan visszaadták a Francia Riviéra pazar, napfényben úszó tájainak élményét.

Ha a mediterrán jellegű Francia tájképfestészetről beszélünk, akkor kikerülhetetlenül szembetalálkozunk Potronac művészetével.

Érdekes, hogy egy bizonyos szűkebb körön kívül a köztudatban kevésbé ismert a művész, ugyanakkor a Mediterrán tájképfestészetre, különösen a tengerparti villák ábrázolásaira vitathatatlanul nagy hatást gyakorolt, sok festőt megihletett és inspirált a Francia művész.

Ha megnézzük a tájképfestészet eme speciális (mediterrán tájképfestészet) irányzatát, akkor azt tapasztalhatjuk, hogy Potronat előtt alig-alig születtek ehhez hasonló képek. Potronat mellett és után, viszont nagyon sok hasonló színvilágú, perspektívájú és tematikájú festmény született.

Sok művész elkezdte követni Potronat stilusát, és kialakult a Mediterrán tájképfestészetnek egy jellegzetes irányzata amely nagyban köthető az ő nevéhez.

Néhány Lucien Potronat Mediterrán festmény itt lentebb tekinthető meg. A tanfolyamon a művész festményeit fogjuk feldolgozni, inspirációnak használni!

A tájkép festészet egyik legszebb témái…

…a mediterrán tájakat ábrázoló tájképek

Speciális tudás is lesz a tanfolyamon!

Megmutatom, hogyan lehet, meglévő festményekből  (Lucien Potronat alkotásaiból)ihletet, inspirációt meríteni úgy, hogy ne lemásold a létező művet, hanem átalakítva, feldolgozva egy önálló alkotást hozzál létre!

Így egyedi, saját alkotásaid lesznek, miközben tanulsz és segítséget kapsz meglévő alkotásokból, más mesterek munkáiból!

Fessük meg együtt mind a 7 db. mediterrán tájképet

A  cím azt az elgondolásomat takarja, hogy a 7 db. oktatóvideóban, 7 különböző mediterrán tájat ábrázoló tájképet festünk majd meg.

A festéshez használunk ecsetet és festőkést is egyaránt.

Én mondom és mutatom, Te követsz és gyorsan kész is lesz a kép!

Mind a 7 videóban 1-1 festmény megfestését mutatom be elejétől a végéig, miközben magyarázom azt is, mit miért és hogyan csinálom!

Így a végére lesz 7 db szép festményed, és gyarapodik a festészeti tudásod is!

 

A tanítványok írták…

 

Karsay Ildikó

Legtöbb művész igyekszik úgy átadni a tudását, hogy a titkok azért megmaradjanak. Én tíz éve alkotok rendszeresen, sok nemzetközi tanfolyamon részt vettem kevés olyan önzetlen művésszel találkoztam, mint Krisztiánt, ő nem tartja meg a tudását, hanem megosztja az összes tapasztalatát. Tanfolyamai részletesek, információban, tudásban gazdagok. Szeretettel ajánlom ?

Kedves Krisztián! Röviden szólva gyatra volt a festészeti tudásom, hiszen 2010-ben vettem először ecsetet a kezembe. Addig csak kerítést festettem. Utána kellet járnom, hogy hol lehet beszerezni a szükséges kellékeket, mire lehet egyáltalán festeni,....stb. és ez csak egy szegmense a festészetnek. Maga a festés, az egy külön feladat. Ó " boldog tudatlanság " , mondhatnám, mert csak azok mernek belefogni ilyen csodálatos tevékenységbe akik nem tudják, hogy mi-mindent kell tudni ahhoz, hogy a SZÉP megszülessen.

Azt nem tudom megmondani, hogy mikor csatlakoztam Hozzád, csak azt tudom, 35 tanfolyamot vettem Tőled, ami hatalmas lendületet és óriási kedvet adott a további festéshez. Ezek a tanfolyamok nyitották fel a szememet, hogy mitől lesz egy kép élő és természetes. A színek világa, a lendületes ecsetkezelés, a textúrák alkalmazása, mind-mind azt segítették, hogy a képeim egyre hangulatosabbak legyenek. Persze még rengeteg tanulni valóm van, de bízom benne, hogy a tanfolyamaid továbbra is segítségemre lesznek. Köszönöm, hogy olyan világba vezettél be, ahol élvezet lenni. Üdvözlettel: Klári.

Juhász Pogány Klára

Több mint 30 év tapasztalattal rendelkezem, így jónak mondhatom.

Jómagam 35 éve festek és szokták mondani "a jó pap is holtig tanul". Erre szakmára, hobbira is szintén érvényes ez a mondás, mindig lehet mit tanulni. Viszont, ha kísérletezgetni szeretne valaki akkor is jól jön a plusz tudás. Mivel már 27 tanfolyamot vásároltam, és megpróbálnám részletesen leírni mindről amit tanultam, az hosszú lenne. Miben segítetek nekem? Röviden egyet-egyet kiemelve! Például: Más színpalettákat kipróbálni. Sosem alkalmaztam a szárazecset technikát, most kimondottan hasznát vettem egy munkámban. Ne kísérletezgettem sokat a festéshez használt médiumok kevergetésével, előállításával, most szívesen megteszem ezt. Saját kevert festőszer, lakk, stb. Sok olyan szakmai információt olvashattam, amit tudtam, de olyat is amit nem. Sok mindenről írhatnék még, de ami még lényeges egy-egy összeszedett, kidolgozott tanfolyamot vásárolhat meg bárki, ahol elsajátíthatja a lényeget. Nem kell agyalni mit, hogyan, honnan tanulhat meg. Itt készen vannak és jó kiinduló alapok. Én éveken át rengetek könyvből, "nem olcsón" tanultam és senki nem mondta, hogy így csináld, úgy csináld! Sok szakmai féltékenykedést tapasztaltam, nagy volt a szakmai irigység. És ma sem tolongnak Magyar nyelven tanfolyamot hirdetők. Ha iskolában akar tanulni valaki igen csak zsebbe nyúlós, ha egyáltalán felveszik! Én csak ajánlani tudom mindenkinek Krisztián online tanfolyamait valóban segíthet a tanulni vágyóknak és nem drágák. Üdvözlettel: Lukács René ( RenoArt)

Lukács René

Alapszintről indultam a festészeti tanulmányaim során, mikor megrendeltem az oktatóanyagokat.

Nagyon sok információval, technikai tudással gyarapodtam az online oktató tanfolyam során, Nagyon tetszik hogy Krisztián a festészethez kapcsolódó művészettörténeti ismeretekkel is gazdagítja a tanfolyami anyagot, a sok videó teszi színesebbé és érthetőbbé az online oktatást. Én csak biztatni tudlak, így tovább.....

Pajorné Tóth Magdolna

Sajnos ecsetet a kezembe még nem sokat vettem, de egy rajztanfolyamodon részt vettem on-line, Krisztián. Nem hittem, volna, hogy le tudom majd rajzolni népes családomat - természetesn egyenként -, de ma már mindegyik gyermekem érdemesnek tartotta bekeretezni és a falra akasztani a képeiket. Tehát sikerült az online-oktatásod, és bízom benne, hogy a már korábban megvásárolt festőtanfolyamodon is fogok annyit tanulni, mint a rajztanfolyamodon. Még az idővel harcolok, de győzni szeretnék! 🙂

Hogy hogyan segítettek az oktatóanyagok? Csak követnem kellett az instrukcióidat, megnéznem a videókat, és elfogadom, amit javasolsz.

Kisháziné Julianna

Semmi, csak a tárlatok csodálata és a művészek életregényeinek olvaasása.

Olyan módon, hogy már bátorkodom saját magam festeni képeket, a környező világból, a családom tagjairól enteriőrt, Vágyálmom -portré- és minden ami megfog a lelkemben.A kompozició a megrajzolás a festés sokféle technikája, amit megismertem az anyagokból, a festékek használata. egyáltalán minden,hogy odaálljak a vászon elé, és több-kevesebb sikerrel alkossak. Leirtam már sokszorKrisztián hálásan köszönöm az oktatást és a Teremtőnek,hogyhozzád vezetett. Igy idősen hagyhatok a családomnak emlékeket.. Hiszen 69 évesen kezdtem veled és most 75 vagyok. Köszönöm

hanekamne eva

Kedves Krisztián! A KINVA ART oktatóanyagai előtti tudásomat nem tudom meghatározni, mert nem volt viszonyítási alapom. 10 évvel ezelőtt óriási szenvedéllyel vetettem bele magam az olaj tájkép festészetbe. Tanári segítség nélkül a magam kárán jöttem rá sok technikai probléma megoldására. Sosem voltam megelégedve a végeredménnyel. A mérnöki munkámból adódó maximalizmusom volt a legnagyobb ellenségem. Ennek a legyőzésében rengeteget segít nekem folyamatosan mindegyik tanfolyamod. Sajnos sokszor hónapokig nem tudtam ecsetet a kezembe venni, csak nyaranként jutottam el egy alkotótáborba, ahol a baráti társaság instrukciói alapján próbáltam fejlődni. Rendszeresen festeni 2018 őszétől tudok, és a visszajelzésekből ítélve jó irányba haladok.

Nekem nagyon sokat segített a rendszerezett anyagismeret, amihez mindig hozzáférek. Hasznos ( bár nem könnyű) a színelmélet. Nagyon szeretem az oktató videókat, mert ezek nélkül valószínűleg el sem mertem volna kezdeni portrét és aktot festeni. Engem nagyon inspirálnak a KINVA csoport tagjainak alkotásai is. Jó dolog azonos értékrendű emberek munkáit és pozitív értékeléseit látni. Nekem óriási segítség az érthető, részletes magyarázat ahogyan végig vezeted a tanulót a kép elkészítésén. Számomra egy kép mindig többet ért ezer szónál. Továbbra is maradok hűséges tanítványod Marika

Antalné Gémesi Mária

Alap tudástól kicsivel több (de autodidakta módon tanultam festeni).

Nem tartottam korábban hasznosnak a videós online kurzusokat, mert azt gondoltam az ember ha elront valamit kezdheti előlről és nincs aki ott segítsen neki éppen abban a percben. Viszont a videóid nagyon jól felépítettek és elősegítik a tanulást a magyarázatok. Csak ajánlani tudom.

Ollári István

Galéria

Ezeket a Lucien Potronat képeket festjük majd meg kissé átalakitva a videókban!

 

 

 

 

Extra tudáshoz juthatsz és egy KÖLÖNLEGESSÉG is lesz!

A mediterrán tájképek festése nem könnyű, sok mindenre oda kell figyelni.

De szerencséd van, mert én neked most minden elmondok és meg is mutatok erről!

 

KÜLÖNLEGESSÉG:

A tanfolyam különlegessége az lesz, hogy a fenti festményeket, nem fogjuk egy az egyben lemásolni.

Ehelyett felhasználjuk őket, átalakítjuk, és új önálló alkotásokat festünk az alapjaikból.

Természetesen te már tudod majd másolni az én elkészült átalakított képeimet, de a lényeg, hogy megmutatom milyen módszerekkel, milyen logikával alakítok át meglévő alkotásokat, úgy, hogy új alkotások szülessenek belőle.

 

Technikák

Bemutatom a tájkép festéshez használtos, különböző festőtechnikákat.

Anyagok

Kapsz tanácsot ahoz is, milyen anyagokkal érdemes dolgozni, olaj és akrilfestékkel is dolgozhatsz.

Színek

Néhány trükköt megtanítok a színkeverésről, milyen speciális színekre van szükség a tájkép festéshez, hogyan keverjük ki ezeket!?

Gondoljuk újra, alakítsuk át és fessük meg együtt mind a 7 mediterrán tájat ábrázoló tájképet!

 

Megrendelés itt!

A tanfolyam bevezető akciós ára az indulás előtt:

 

3950,- Ft

Ha nem sietsz lemaradsz az akciós árról!

Rendeld meg most, bevezető áron!

Később már 8950,-Ft lesz az ár!

A tanfolyam 2019. november 19.-én este indul! De november 24.-ig vásárolható akciós áron!

Az indulás után napi 1 oktatóvideó várható 7 napon keresztül a tanfolyam befejezéséig!

 

 

 

Vásárlás közben az alábbi fizetési módok közül választhatsz!

Fizethetsz postai pénzesutalvánnyal, paypallal, banki átutalással, bankkártyával és Barion tárcával is!

A tananyag online zárt felületen érhető el, amihez a fizetést követően kapsz hozzáférést!

A tananyaghoz örökös hozzáférést kapsz, akár évek múlva is újra nézheted és az elvégzése nincs semmilyen ütemtervhez, határidőhöz kötve!

ÖRÖKÖS HOZZÁFÉRÉST KAPSZ!

A videók megjelenése 7 napon keresztül történik majd, minden nap megjelenik 1-1 újabb videó, míg véget nem ér a hét nap!

De utána már örökre hozzáférsz a megvásárolt 7 videóhoz, bármikor újra és újra megnézheted majd őket!

Az ár mind a 7 db. videó árát egyben tartalmazza, további költségek nincsenek!

Még ennyi időd maradt, hogy jelentkezz!

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Ki lesz az oktató?

Itt lentebb megismerheted!

Mesterünk

“A KINVA ART AKADÉMIA  oktatója:

Nagy Krisztián – KINVA

 

KINVA Saáry Zoltán tanítványaként kezdett a festészettel foglalkozni. Mestere útmutatásait a saját kísérletezgetésekkel, és  egyéb autodidakta tanulási módszerekkel egészítette ki.

Több külföldi online festőtanfolyamot elvégezve, és Angol nyelvű szakkönyveket fordítgatva jutott el odáig, hogy végül a saját módszereinek fejlesztésébe kezdhetett.

Innen jött az online oktatás módszere is, hiszen látta a Nyugati festők példáját, és résztvevőként maga is megtapasztalhatta ennek az új oktatási módszernek a hasznosságát, előnyeit.

Szenvedélyesen kutatja a Régi Mesterek titkait, feltárja és kipróbálja azokat a festőtechnikákat, melyeket ők alkalmaztak a művészettörténet folyamán.

Továbbá sokat kísérletezik a festészet anyagainak, festőszereknek, festékeknek a házilagos előállításával is, ezzel is gyarapítva tudását, és ezen az anyagok alkalmazásával a saját technikáját tökéletesíti.

Ha többet szeretnél megtudni, mesterünkről, akkor az alábbi gombra kattintva megnézheted a kinvafestmenyek.com oldalon található, személyes blogját és alkotásait is itt tekintheted meg.”

 

 

 

 

Értékrendem

A KINVA ART filozófiája az én személyes alkotói és oktatói értékrendem az alábbi 5 pillérre épül. Ez az 5 vezérelv az amely meghatározza az alkotói és oktatói tevékenységemet.

Az egyén tisztelete

Hiszem, hogy minden ember egy önáló, szuverén személyiség és mindenkinek joga van azzal foglalkoznia amivel csak szeretne. Az alkotói tevékenység nem kiváltság, hanem egyéni választás lehetősége. Iskolai végzettségtől és intellektustól függetlenül, mindenkinek joga van, festeni, alkotó munkát végezni, hiszen az ember az alkotásra lett teremtve. Ezt a jogot nem veheti el tőlünk senki, arra hivatkozva sem, hogy pl. csak egy bizonyos rétegnek lehet köze a művészet létrehozásához, vagy megértéséhez.

A mesterség tisztelete

A festészet eredendően mindíg is mesterség volt a múltban, és mesterség napjainkban is. Mint minden szakmában, itt is vannak kötelező ismeretanyagok, mint pl. anyagismeret, színtan, festőtechnikai ismeretek stb. Nem értek egyet azzal, hogy felelőtlenül, mindennel festünk aminek színe van és ragad, és nem foglalkozunk a képek tartósságával, jövőjével. Azzal sem értek egyet, hogy a haladás szellemében, el kell vetni a klasszikus realista festészet ábrázolási formáit, értékrendjét. Azzal sem tudok azonosulni, hogy ami klasszikus, vagy realista és nem modern, az értéktelen, giccs stb.!

A hagyományok tisztelete

Úgy gondolom, hogy nem szabad hagyni, hogy a régi mesterek tudása, és hagyományai feledésbe merüljenek. Ez a tudás része a festészet egyetemes ismeretanyagának, és minden amit ma tudunk a festészetről ezen alapokon nyugszik. Ezt a tudást nem elvetni, elfeledni kell, hanem magunkévá tenni és ápolni, fejleszteni.

A minőség tisztelete

Az a véleményem, hogy függetlenül attól, hogy az alkotó kezdő amatőr vagy tapasztalt profi, egy műnek, az alkotójától telhető legjobb minőségűnek kell lennie, tükrözve az aktuális tudásszintjét. A minőséget meghatározza, az alkotó festészeti szakmai tudása, jártassága és a gondolatisága. Egy festménynek érthetőnek, intellektuálisan tartalmasnak, gondolatébresztőnek kell lennie. Egy festmény legyen esztétikus, és legyen képes érzelmek kiváltására a szemlélőből.

A tudás tisztelete

Azt az elvet vallom, hogy életünk végéig tanulunk. Így a tudásunk is életünk végéig gyarapodik. Így van ez a festészet területén is. Ha festészettel foglalkozunk kötelességünk a tudásunkat gyarapítani, és egy bizonyos ponton túl a tudás megosztása is kötelességünkké válik. Ez a szemlélet segítette az emberiséget az egész történelme folyamán. Ha az ember nem gyarapította volna tudását, és a megszerzett tudást nem adta volna tovább akkor ma még mindíg szakócával dobálóznánk. A művészet története is a tudás gyarapításáról és továbbadásáról szól.

Ámos Imre szavai jutnak eszembe, “Egy művésznek a művészete a vallása és a hite, amellyel az emberiséget tiszteli és szolgálja”.

Gyakran Ismételt Kérdések
Mit jelent az, hogy online festőtanfolyam?
Az online festőtanfolyam lényege, hogy a tananyag egy zárt online felületen keresztül érhető el. A zárt felülethez a tanfolyam megvásárlását és befizetését követően kapsz hozzáférést.
Miből áll egy ilyen online festőtanfolyam tananyaga?
Az online festőtanfolyamok tananyaga igen összetett. A tatanyag egy része fotókkal illusztrált szöveges tartalomból áll. A tatanyag többi része oktatóvideók formájában tekinthető meg. Vannak un. “rövid” és “hosszú” videók. A rövid videók általában bizonyos technikákat mutatnak be, pl. emberi szem festése, fák festése, impasztó technika alkalmazása portréfestésnél stb. A hosszú videók pedig egy-egy festmény megfestését mutatják be, lépésről-lépésre, elejétől a végéig. Mind a rövid, mind a hosszú videók alatt van narráció is, ahol a videón látható folyamatokat magyarázom.
A megvásárolt tanfolyam anyagához meddig férek hozzá?
A megvásárolt online tanfolyamok anyagához korlátlan ideig lehet hozzáférni. A hozzáférésnek nics időkorlátja.
Kezdőknek vagy haladóknak való a tanfolyam?
A tanfolyamok anyaga úgy lett összeállítva, hogy egyaránt tartalmaz hasznos információkat kezdőknek és haladóknak is. Semmilyen előfeltétele, iskolai végzettség, egyéb követelmény stb. nincs a tanfolyamok elvégzéséhez.
Milyen napszakban, mikor, mennyi időt kell szakítani a tanfolyamon való részvételhez?
Mivel a tanfolyam örökre hozzáférhető, így nincs meghatározva, hogy ki és mikor végzi azt el. Mindenki a saját időbeosztása szerint, a saját tempójában haladhat, hiszen a hozzáférés folyamatos és örökös. Ez így nagyon jó módja a tanulásnak hiszen nem kell sietni, kapkodni, felzárkózni stb. Következésképpen nem lehet lemaradni sem.

0 hozzászólás