Copy

 ABSZTRAKT, EXPRESSZÍV ÉS MODERN FESTMÉNY GALÉRIA

Csendélet Festmény galéria

megtekintése

A csendéleteknek nagyon komoly szerep jut a festészetemben. Festek virágcsendéleteket és asztali csendéleteket is. A csendélet festmény egy speciális műfaj, amely a festőnek kitűnő gyakorlási lehetőséget nyújt. Amikor egy csendélet jelenti a kép témáját, akkor igazából nincs tétje a műveletnek, bármikor szabadon át lehet rendezni, el lehet belőle venni, vagy ki lehet egészíteni. Így a festő számára a csendélet festmény egy kitűnő kompozíciós gyakorlat is, amellett, hogy egy szép alkotást  hoz közben létre.

Miközben a komponálást gyakoroljuk, variáljuk egyúttal új technikákat, színharmóniákat, ábrázolási módszereket próbálhatunk ki. Így a csendélet festésében szerzett gyakorlat az egész festészetünkre pozitív, építő hatással van. Ott van pl. a portré festés. amikor portrét festünk, akkor a csendélet ehhez is kitűnő gyakorló terep, hiszen a csendélettel a legtöbb formát modellezni lehet, ami egy emberi arcon, testen is megfigyelhető.

A Galériában található festményekről

A képek jelentős része már elkelt és gyűjtöknél található ezek “Magángyűjteményben” felirattal vannak jelölve

A még elérhető, megvásárolható alkotások  “Megvásárolható” felirattal vannak jelölve. Ezek a fenti vízszintes menűsorban az “Üzlet” menüpontra, vagy az oldalon található “Festményvásárlás” feliratú gombokra kattintva vásárolhatók meg.

A “Projekt munka” felirat azon képek alatt olvasható, amelyekről bővebb információt is megadtam. Ezek lehetnek a festés folyamatáról leírások, fázis fotók, a festmény inspirációjáról, vagy egy speciális anyag, technika alkalmazásáról a festményen, esetleg szimplán van a képnek egy érdekes története. Az ilyen “projekt” képek a “Projektek” menüpont alatt vannak összegyűjtve, ott olvasható róluk bővebb információ, leírás. Esetleg az oldalon itt-ott megtalálható “Projektek” feliratú gombok is oda navigálnak.  A gomb a kattintás után az adott Projekt oldalára visz, ahol el lehet olvasni a festménnyel kapcsolatos izgalmas részleteket stb.

Csendélet Festmény Galéria

Kattints a képekre a nagyításhoz, és akkor az egész képet látni fogod

Fekvő formátumú képek

Álló formátumú képek